skip to Main Content

Verbind je PS4 met Windows 10 via PS4 Remote Play

PS4 Remote Play Windows 10

PS4 Remote Play is sinds 5 april beschikbaar voor Windows PC en Mac. Zoals iedere fanatieke PlayStation gebruiker, kon ik het niet laten om Remote Play uit te proberen. Het programma is zo gemaakt dat een kind de was kan doen. Toch kreeg ik het voor elkaar dat ik geen verbinding had tussen de PS4 controller en mijn Windows PC. Natuurlijk heb ik het hier niet bij gelaten, want zo zit ik niet in elkaar. Problemen zijn er om opgelost te worden.

PS4 Remote Play Windows 10

Na enig onderzoek kwam ik er achter dat er blijkbaar verschillende soorten micro USB datakabels bestaan. Je hebt zogenaamde ‘charge’ kabels en ‘sync en charge’ kabels. De standaard PS4 kabel is uiteraard een ‘sync en charge’ kabel, maar deze ben ik helaas kwijt. Na aanschaf van de juiste micro USB kabel kon ik eindelijk via mijn Microsoft Surface Pro gamen.

Eindelijk geen ruzie meer om de tv!

Mijn beoordeling: Eindelijk geen ruzie meer om de tv! Vanaf nu kan ik rustig gamen, terwijl mijn vriendin tv zit te kijken. Ik ervaar de lage resolutie en vertraging in het spel als niet storend. Wat mij betreft werkt Remote Play voor Windows naar alle tevredenheid!

Wat zijn de systeemeisen voor PS4 Remote Play?

Windows PC
Een computer met Windows 8.1 (32-bit of 64-bit) of Windows 10 (32-bit of 64-bit)
Intel Core i5-560M Processor 2.67 GHz of sneller
Minimaal 100 MB aan beschikbare hardeschijfruimte
Minimaal 2 GB RAM
Een display resolutie van 1024 x 768 of hoger
Geluidskaart
USB poort

Mac
Een computer met OS X Yosemite of OS X El Capitan
Intel Core i5-520M Processor 2.40 GHz of sneller
Minimaal 40 MB aan beschikbare hardeschijfruimte
Minimaal 2 GB RAM
USB port

Je kunt de PS4 Remote Play applicatie hieronder downloaden:
Windows PC
Mac

Zie hier de benodigde instellingen voor Remote Play:

Geen zin om te lezen? Bekijk dan hier mijn vlog:

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *