skip to Main Content

Gratis offline navigatie voor in het buitenland

HERE Maps gratis offline navigatie

Wat is een goede gratis offline navigatie voor in het buitenland?

Dit vroeg ik mijzelf een dag voor vertrek naar Berlijn af. In het dagelijks leven maak ik gebruik van Waze. Waze is een online navigatie programma dat gebruik maakt van internet. Hierdoor zijn de kaarten en file informatie altijd up-to-date. Gebruikers kunnen ten alle tijden files en flitsers melden.

HERE Maps kennen wij nog uit de tijd van de Nokia’s.

Aangezien ik geen kosten in het buitenland wilde maken, moest ik op zoek naar een offline navigatie programma. Na wat speurwerk kwam ik op HERE Maps van Nokia uit. HERE Maps kennen wij nog uit de tijd van de Nokia’s. Deze app had ik toen zelfs nog op mijn Nokia N97 mini draaien.

Het voordeel van gratis offline kaarten downloaden heeft Nokia erin gehouden. Ideaal voor het navigeren in en naar het buitenland. Voor vertrek heb ik de kaarten van Duitsland gedownload.

Off we go! Al bij de eerste kilometers viel het mij op dat HERE Maps de kortste route pakt en niet de meest logische of snelle route. Voor een gratis navigatie heb ik zeker niets te klagen. In Berlijn zelf kwam de navigatie goed te pas. Naast per auto, kun je de navigatie ook per openbaar vervoer of te voet instellen. Dit was in het centrum erg handig om bepaalde adresjes op te zoeken.

Beoordeling: Als ik HERE Maps een cijfer moest geven, zou het een dikke 7 zijn.

Voordelen HERE Maps:

  • Gratis navigatie
  • Offline kaarten downloaden
  • Melding snelheidsmeter
  • 3D gebouwen

Nadelen HERE Maps:

  • Selecteert niet de meeste logische route
  • Je kunt geen obstakels en/of omleidingen aangeven
  • Flitspalen en flitsers worden niet vermeld

Downloads
Waze voor Android
Waze voor iOS
HERE Maps voor Android
HERE Maps voor iOS

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *