skip to Main Content
Copy My Data: Eenvoudig Gegevens Overzetten

Copy My Data: Eenvoudig gegevens overzetten

Zet eenvoudig je gegevens over met Copy My Data

Stap je over van Samsung op iPhone of van iPhone op Samsung? En heb je geen idee hoe je je foto’s, video, agenda en contacten over moet zetten? Dan heb ik de perfecte app voor je, namelijk Copy My Data.

Het is héél eenvoudig; een kind kan de was doen! Alhoewel de jeugd van tegenwoordig geen smartphone uitleg meer nodig heeft.

Instructies

Stap 1. Verbind beide smartphones met WiFi.

Stap 2. Download de app in de App Store en/of Google Play Store.

Stap 3. Open Copy My Data op beide smartphones.

Stap 4. Geef toegang tot jouw gegevens, door op accepteren te drukken.

Stap 5. Selecteer “To or From Another Device Over WiFi”.

Stap 6. Selecteer de telefoon en voer de weergegeven PIN code in.

Stap 7. Geef aan of je de gegevens wil versturen of ontvangen.

Stap 8. Je krijgt nu de mogelijkheid om je agenda, contacten foto’s en video’s over te zetten. Geef aan welke gegevens je wil overzetten en druk op volgende.

Stap 9. Beide smartphones zijn nu druk bezig met overzetten. Het is belangrijk dat je beide toestellen met rust laat. Bij het minste of geringste wordt het overzetproces gestopt.

Tip! Sluit de smartphones aan op de lader. Het overzetten vergt behoorlijk wat energie. Daarbij is het niet gek dat de telefoons warm worden.

Stap 10. Het lange wachten wordt beloond! Als het goed is, zijn alle gegevens nu overgezet.

Heb je vragen of kom je er niet uit? Plaats dan hieronder je reactie!

Dit bericht heeft 31 reacties
  1. hallo, ik heb dit programma gebruikt en later mijn reserve kopie terug gezet, nu staan al mijn contacten en foto’s dubbel. Hoe kan ik dit herstellen? mvg.

 1. Bij het overzetten van mijn agenda is ook mijn werkagenda meegekopieerd. Die wilde ik niet meekopieren, dus die heb ik op mijn iPhone uit gezet en daarna opnieuw copy my data uitgevoerd. Nu heb ik helaas alle agenda-items dubbel in mijn Android-telefoon staan. Hoe krijg ik die verwijderd? Of hoe krijg ik de adroid-agenda weer helemaal leeg, zodat ik het opnieuw kan doen…? Verder superhandige app! Van contacten krijg je niet alle gegevens mee, maar het is toch een stuk minder werk dan wanneer je alles opnieuw moet intypen.

  1. Goed om te horen dat het is gelukt. Het is helaas niet mogelijk om alle agenda items in een keer te wissen. Android werkt met de Google agenda. Je zou online in kunnen loggen en vervolgens alles via de computer wissen. Copy My Data kopieert slechts alleen items die op de telefoon staan. Gegevens uit de cloud worden niet overgezet.

 2. Ik wil niet de gegevens van de ene telefoon naar de andere overzetten maar kopiëren. Kan dat ook met deze app?

  Bedankt voor een reactie, Ad

 3. Hoi! Bij sending fotos blight hij op 4 hangen..heb alles geprobeerd.
  De gegevens moeten van Samsung naar IPhone. Of is dit normaal?

  Dank en groeten Marjan

  1. Hallo Marjan,

   Bij een groot bestand kan het wat langer duurder. Het kan ook zijn dat het bestand beveiligd of beschadigd is.
   Als de 4e foto niet belangrijk is, zou je hem kunnen verwijderen en vervolgens Copy My Data opnieuw aanzetten. Je zou eventueel de desbetreffende foto (voor het verwijderen) per mail naar jezelf kunnen sturen.

   Groeten Raymond

   1. Dank je Raymond

    Eerste 4 foto’s verwijderd maar blijft hij vervolgens weer op 4 hangen- Zijn 600 foto’s dus niet mega veel.
    Misschien is het normaal dat hij blijft stilstaan ? Maar toch geen uur? Doe het via WiFi

    Fijne Kerst!

 4. Goedemiddag,
  Ik heb gisteren copy my data gebruikt voor het omzetten van IPhone naar Huawei P2. Nu heb ik 2000 foto’s op mijn IPhone staan maar bij het overzetten heeft hij er maar 278 gedaan…dit was ook het aantal wat volgens copy my data op mij IPhone zouden staan…enig idee waarom en hoe ik de overige +-1700 foto’s over kan zetten?

  1. Hallo Tom, de foto’s staan dan niet op de telefoon maar op de iCloud. Je kunt via de computer/laptop inloggen op http://www.icloud.com en vervolgens alles downloaden. Je zou ze dan eventueel met behulp van de datakabel weer op de nieuwe telefoon kunnen zetten.

 5. Hallo Raymond,

  Ik heb een IPhone S5 en wil de gegevens overzetten naar mijn nieuwe Nokia . Weet je of dat kan met deze app?

 6. Ik vergrendelde per ongeluk mijn iPhone tijdens het overzetten waardoor hij nu opnieuw moet kopiëren. Heb ik straks de helft dubbel??

  1. Helaas wel. Het beste is om wat overgezet is te verwijderen en het proces opnieuw te starten. Ik weet niet waar hij is gestopt, maar je kunt wat hij al wel heeft overgezet (contacten, agenda of foto’s) uitvinken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *